Kerstmenu van Menuut

Het is bijna kerst! Krijg je familie en vrienden te eten? En wil je ze graag een gezond, maar wel lekker en luxe kerstdiner voorschotelen? Dan vind je hier 2 opties voor een kerstmenu! We hebben een vegetarisch en een niet-vegetarisch kerstmenu inclusief boodschappenlijst voor je samengesteld!

koolhydraatarm kerst diner
kerstdiner glutenvrij

Kerstdiner optie 1: Het Vegetarische 4-gangen Menu

Dit is het vegetarische kerstmenu. Maar daarom niet minder lekker! Bijna alles is goed voor te bereiden, zodat je tijdens de maaltijd zelf niet alleen maar in de keuken hoeft te staan, maar gezellig mee kunt tafelen!

Het koude voorgerecht van het 2e kerstmenu is ook vegetarisch, dus je kunt kiezen wat je wilt serveren of het menu uitbreiden tot een 5 gangen menu.

Het complete overzicht van de kerstmenu’s inclusief de bereidingswijze staat onderaan deze pagina.

Koud voorgerecht: Tomaten Tartaar met Avocado Puree

Een lekker koud en pittig voorgerecht.

Makkelijk voor te bereiden en in de koelkast te bewaren! Handig om te hebben: Een kookring om mooie tartaartjes te maken.

koolhydraatarm voorgerecht kerst
voorgerecht kerstmenu glutenvrij

Warm voorgerecht: Broccolisoep

Een lekkere soep met als twist granny smith appels en sinaasappel! Dit geeft een verassend zuurtje aan de soep. Ook de soep is vooraf goed te maken, zodat je deze alleen hoeft op te warmen. Maak de soep af met wat kokosyoghurt en extra vierge olijfolie.

recept voorgerecht koolhydraatarm
recept kerstmenu

Hoofdgerecht: Gegrilde Knolselderij met Pastinaakpuree en Paddenstoelenragout

De Knolselderij kun je grillen in een grillpan of met een tafelgrill. De pastinaakpuree krijgt een lekker smaak doordat de pastinaak eerst in de oven wordt gebakken. Je kunt de puree en de ragout vooraf maken en op laag vuur opwarmen voor het serveren. De knolselderij steaks maak je tijdens de maaltijd, anders worden ze slap.

kerstdiner recept
hoofdgerecht vegetarisch kerstdiner

Nagerecht: Chocolademousse met Blauwe Bessen en Kokosslagroom

Een heerlijke volle chocolademousse met slagroom van kokosmelk. Je gebruikt alleen de kokosroom, dus je moet de kokosmelk minimaal 1 dag in de koelkast zetten om de room van het water te scheiden. Zowel de mousse als de slagroom zijn weer goed voor te bereiden en in de koelkast te bewaren. Haal het 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. Serveer in mooie glazen.

glutenvrij toetje kerst
toetje koolhydraatarm kerstdiner

Kerstdiner optie 2: Het 4-gangen Menu met Vlees en Vis

Het tweede kerstmenu bevat een vegetarisch voorgerechtje, een gerecht met vis en een hoofdgerecht met vlees. Weer alle gerechten zijn goed voor te bereiden en het vlees gaat in de oven, waardoor je ook je handen weer even vrij hebt.

Het nagerecht is hetzelfde als van het vegetarische kerstmenu. We willen niemand deze lekkere chocolademousse onthouden!

Je kunt het koude voorgerecht ook wisselen met het gerechtje uit het eerste kerstmenu, of je menu uitbreiden tot een 5 gangen menu.

Koud Voorgerecht: Bieten Carpaccio

Een simpel voorgerechtje met een verassende smaak door de extra vierge olijfolie en de geroosterde noten.

zelf kerstdiner maken
kerstdiner 4 gangen

Warm Voorgerecht: Broccolisoep met Gerookte Zalm

Bereid de soep voor en warm hem op voor het serveren. Meng pas voor het serveren de haver kookroom door de soep en serveer met gerookte zalm en verse bieslook. Haal de zalm op tijd uit de koelkast, zodat deze niet te koud is voor het serveren.

kerstdiner soep voorgerecht
kerst recept koolhydraatarm

Hoofdgerecht: Geroosterde Cranberry en Rozemarijn Kip met Wortelen uit de oven en Pastinaakpuree

De pastinaak en de wortelen kun je vooraf roosteren in de oven. Zo kun je de puree al vooraf maken en voor het serveren op laag vuur opwarmen in een steelpan. De wortelen doe je in een ovenschaal en kun je de laatste 10 minuten met de kip in de oven opwarmen.

De saus voor de kip kun je vooraf maken, zodat je alleen de kip nog maar hoeft te bakken voor het hoofdgerecht.

kerstdiner hoofdgerecht koolhydraatarm
low carb kerstdiner

Nagerecht: Chocolademousse met Blauwe Bessen en Kokosslagroom

Een heerlijke volle chocolademousse met slagroom van kokosmelk. Je gebruikt alleen de kokosroom, dus je moet de kokosmelk minimaal 1 dag in de koelkast zetten om de room van het water te scheiden. Zowel de mousse als de slagroom zijn weer goed voor te bereiden en in de koelkast te bewaren. Haal het 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. Serveer in mooie glazen.

chocolade toetje kerstmenu
toetje kerst koolhydraatarm

We hopen dat jullie net zo veel van deze menu’s genieten als wij hebben gedaan tijdens de voorbereiding!

Vegetarisch Kerstmenu – 4 gangen

Kerstmenu Vlees & Vis – 4 gangen

Deel je menu op social media met #Menuut of tag Menuut met @menuut.nl en laat weten wat je ervan vond! Een hele fijne kerst gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram