Hmmm. Bij dit soort gerechten komt de OERmens in mij naar boven. Dit gerecht is geïnspireerd op een heerlijke BBQ die ik pas had bij mijn zwager. Die heerlijke grillucht, even dat vlees laten sissen, en ja zelfs sla kun je grillen. Mij kun je geen groter plezier doen. En jij? Wat vind jij ervan?
Doe de peper, knoflook, ui, oregano, peterselie, munt, olijfolie en azijn in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een chimichurri. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de grillpan op hoog vuur en grill de sla rondom gedurende een paar minuten tot je grillstrepen ziet ontstaan. Niet te lang, anders wordt de sla erg slap.
Leg de sla op de borden. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en grill deze in de grillpan zoals je ze lekker vindt (rare of medium-rare).
snufje Peper, 2 stuks Biefstuk, snufje Zout
Leg de biefstuk bij de sla op de borden en serveer met de chimichurri saus.