Dit is nu eens een lekker gerecht voor op een zomeravond. De portobello kun je in plaats van in de oven ook lekker op de bbq klaar maken. Terwijl die lekker ligt te grillen, maak je alvast de salade klaar en een simpele maar overheerlijke kruidenboter.Enjoy!
Verwarm de oven op 175 graden Celsius of steek de barbecue aan.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en hak fijn. Snipper de sjalot. Meng het gehakt met de helft van de pijnboompitten, het ei, de kruiden en het uitje. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de bolle kant van de portobello's in met wat olie. Vul het holle deel met het gehaktmengsel en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven of op de barbecue. Als de barbecue te heet is kun je ze op een grillschaal leggen aan de zijkant van de barbecue zodat ze langzamer bakken en het gehakt goed kan garen.
2 Portobello's, Olijfolie
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
100 gram Pijnboompitten
Snij de knoflook fijn en hak de peterselie fijn. Meng met de roomboter en wat zout tot een kruidenboter.
Maak als laatste de salade. Halveer de tomaten. Meng de sla met de tomaten, olijven en rest van de pijnboompitten en meng met de olijfolie, azijn en wat peper en zout. Serveer de portobello's en schep een lekkere lepel kruidenboter op je bord.