Van de winter hebben we natuurlijk een hoop pompoen gegeten. Nu we richting het mooie weer gaan zal dat wat minder worden. Deze pompoensoep met gember en granaatappelpitjes is hartig maar tegelijkertijd ook verrassend verfrissend.Dit staat wat ons betreft dan ook mooi symbool voor de overgang van de winter naar de zomerperiode.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in kleine stukken. Pel en snipper de ui. Schraap het schilletje van de gember met een theelepel of met een mesje en snijd de gember fijn.
1 Ui, 700 gram Flespompoen, 1 cm verse Gember
Verwarm de kokosolie in een kookpan en bak de ui en gember een paar minuten. Pel en hak de knoflook fijn. Voeg samen met de kurkuma toe. Bak 2 minuten mee.
Voeg de pompoen en de bouillon toe. Zorg dat de pompoen onder staat. Voeg anders wat water toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken of tot de pompoen gaar is. Zet het vuur uit en maal met de staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
700 gram Flespompoen, 500 ml Groentebouillon, snufje Zout, snufje Peper
Serveer in twee grote kommen met de granaatappelpitjes en peterselie.