Wat is Julienne snijden?

Ben je net dat nieuwe recept aan het maken, moet je ineens iets Julienne snijden. Heb je geen idee wat dat is? Dan zal ik het je uitleggen!

Dunne reepjes

Julienne snijden is een snijtechniek uit de klassieke Franse keuken. Het is een mooi Frans woord voor het snijden van ingrediënten in dunne reepjes, een beetje vergelijkbaar met lucifer stokjes. De reepjes zijn ongeveer 1-2 mm dik en 4-5 cm lang.

Julienne gesneden ingrediënten worden meestal gebruikt in soepen en sauzen. Meestal zijn het de groentes die Julienne worden gesneden.

Julienne snijden stap voor stap uitgelegd

Om goed Julienne te snijden heb je in de eerste plaats een goed en scherp keukenmes nodig. Het helpt ook om een vochtige handdoek onder je snijplank te leggen, zodat deze niet weg kan glijden.

Begin met een makkelijke groente om te oefenen, bijvoorbeeld wortel.

  • Stap 1: Schil de wortel en maak de uiteinden recht
  • Stap 2: Snij de wortel in stukken van 4-5 cm
  • Stap 3: Snij de stukken wortel in plakjes van 1-2 mm
  • Stap 4: Snij de plakjes vervolgens weer in reepjes van 1-2 mm.

Oefenen maar!

Wil je gezond eten, maar weet je niet hoe je hier mee moet starten? Kijk dan op Menuut.nl!

Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Privacyoverzicht
Menuut

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.

Cookies van derden

Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.