Ben je net dat nieuwe recept aan het maken, moet je ineens iets Julienne snijden. Heb je geen idee wat dat is? Dan zal ik het je uitleggen!
Dunne reepjes
Julienne snijden is een snijtechniek uit de klassieke Franse keuken. Het is een mooi Frans woord voor het snijden van ingrediënten in dunne reepjes, een beetje vergelijkbaar met lucifer stokjes. De reepjes zijn ongeveer 1-2 mm dik en 4-5 cm lang.
Julienne gesneden ingrediënten worden meestal gebruikt in soepen en sauzen. Meestal zijn het de groentes die Julienne worden gesneden.
Julienne snijden stap voor stap uitgelegd
Om goed Julienne te snijden heb je in de eerste plaats een goed en scherp keukenmes nodig. Het helpt ook om een vochtige handdoek onder je snijplank te leggen, zodat deze niet weg kan glijden.
Begin met een makkelijke groente om te oefenen, bijvoorbeeld wortel.
- Stap 1: Schil de wortel en maak de uiteinden recht
- Stap 2: Snij de wortel in stukken van 4-5 cm
- Stap 3: Snij de stukken wortel in plakjes van 1-2 mm
- Stap 4: Snij de plakjes vervolgens weer in reepjes van 1-2 mm.
Oefenen maar!
Wil je gezond eten, maar weet je niet hoe je hier mee moet starten? Kijk dan op Menuut.nl!