Lekkere en gezonde recepten


GEZONDE VOEDING

Wat is gezonde voeding? Waarschijnlijk zul je van iedereen een ander antwoord krijgen op die vraag. Maar in onze optiek is gezonde voeding, voeding waar jij en je lijf, zowel op de korte als op de lange termijn blij van worden. Voeding die jou helpt om te genieten van het leven.

Wat staat er dan bij Menuut op het menu?

Er zijn een hoop voedingsmiddelen die we graag gebruiken. Ook zijn er voedingsmiddelen die we liever beperken of helemaal niet gebruiken.

GLUTENVRIJ

Onze recepten zijn voornamelijk glutenvrij. We gebruiken dus zo min mogelijk tarwe, rogge, spelt, kamut en gerst. Het beperken van gluten heeft namelijk een positieve invloed op je darmflora. Ook als je niet gluten intolerant bent.

Glutenvrije (pseudo) granen zoals bv gierst, rijst, mais, quinoa, boekweit, haver en amarant kom je bij ons beperkt tegen.

In plaats hiervan bakken we graag met amandelmeel, tapiocameel, kokosmeel en cassavemeel. En ipv rijst of pasta kun je heerlijke bloemkoolrijst, broccolirijst of courgette spaghetti gebruiken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden.

GROENTEN EN FRUIT

Wij eten graag veel groenten en fruit! 

In Nederland eet slechts 5% van de volwassenen meer dan 150 gram groenten per dag. Dit terwijl we eigenlijk minimaal 300 tot 500 gram groenten per dag zouden moeten eten. Dus er is nog wel wat werk aan de winkel.

In principe zijn alle groenten en fruit supergezond, zolang je maar varieert.

We beperken wel het liefst de hoeveelheid peulvruchten en groenten uit de nachtschade familie, zoals bv aardappelen, tomaten en aubergines. Er zitten zeker ook goede stoffen in, maar wanneer je hier teveel van eet kan dit een ontstekingsreactie uitlokken.

LACTOSEVRIJ

Een hoop van onze recepten zijn lactosevrij. Dus vrij van koemelk of andere dierlijke melk. Dit hebben we eigenlijk helemaal niet nodig.

Sterker nog, dierlijke zuivel bevat een hoop stoffen die niet optimaal voor jouw lichaam zijn. Er zijn voldoende andere bronnen van calcium en eiwitten, zoals bijvoorbeeld groente, vis, gevogelte, paddenstoelen en noten.

Af en toe, als een recept er echt veel lekkerder van wordt, smokkelen we wel eens een keertje. Voor de meeste mensen is dit ook geen probleem.

NOTEN, ZADEN EN PITTEN

Ongebrande noten, zaden en pitten bevatten gigantisch veel stoffen waar ons lichaam en ons brein heel erg blij van worden. En wij dus ook.

Dit verschilt per soort, maar vrijwel allemaal bevatten ze een hoop eiwitten, gezonde vetten en vezels. Dit zijn uitstekende en essentiële energiebronnen en bouwstoffen voor je lichaam.

Wist je dat pinda’s geen noten zijn, maar peulvruchten? Die gebruiken we dus liever niet.

SUIKERVRIJ & KOOLHYDRAATARM

We vermijden geraffineerde witte suikers en kunstmatige zoetstoffen zo veel mogelijk. Liever gebruiken we zoetigheid in de zo natuurlijk mogelijke vorm, zoals bijvoorbeeld honing, agavesiroop en gedroogd fruit. 

Maar ook de snelle koolhydraten in brood, pasta en aardappelen heb je helemaal niet nodig! Eet liever natuurlijke koolhydraten als pastinaak, koolraap, pompoen en zoete aardappel. Daar heb je veel langer energie en dus plezier van.

Kijk hier voor een uitgebreidere uitleg over het koolhydraatarm dieet, inclusief een aantal nuttige tips en koolhydraatarme productenlijst.

VLEES, VIS EN GEVOGELTE

Hoewel een groot deel van onze recepten vegetarisch is, gebruiken we in beperkte mate ook vlees, vis en gevogelte.

Dit zijn zeer rijke bronnen van eiwitten en goede vetten.

Kies hierbij het liefst wel voor een stukje biologisch. Dit is niet alleen gezonder voor mens en dier, maar ook gewoon nog eens veel lekkerder.

ALLERGIEËN EN INTOLERANTIES

De meeste van onze recepten zal bijna iedereen zonder problemen kunnen eten. 

Heb jij echter bepaalde allergieën of intoleranties, dan hebben we daar uiteraard ook rekening mee gehouden. 

Bij al onze recepten staan de allergenen genoemd. Zo kun je kiezen om  een ingrediënt aan te passen of bijvoorbeeld een maaltijd om te wisselen.

EET GOED EN VOEL JE GEWELDIG!

Ten slotte gebruiken we het liefst een zo groot mogelijk variëteit aan natuurlijke kruiden en specerijen. 

Niet alleen omdat al die kruiden en specerijen zoveel goede stoffen bevatten, maar ook omdat dit je eten gewoon zoveel lekkerder maakt.

Uiteindelijk is het doel toch om te genieten van het leven. Hoe mooi is het als je voeding daaraan bijdraagt. Zowel qua smaak als qua positieve effecten op je lichaam en geest.

Doe jij ook mee?

Kijk hier voor 9 gratis recepten inclusief boodschappenlijst of doe gelijk mee via onderstaande knop. 

IK DOE MEE !

DOWNLOAD ONZE APP

CORPORATE

Justice joy manners boy

MUSIC INTERFACE

Bed head loud

FIRE DANGEROUS

Down she bore sing saw

LIKES COUNTER

As if made held in an shot

GAMBLING

Mrs chief great maids

BUGS FIXED

In no impression contrasted
LET'S TRY IT
Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
apartmentlightercloud-downloaddiceheartmusic-notebug linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram