Wist je dat je ook pasta kunt maken zonder normale bloem? Wij geven je het basis recept! Dan hoef je alleen nog maar zelf een saus erbij te maken.
Wat heb je nodig voor de pasta?
Je hebt de volgende ingrediënten nodig om paleo pasta te maken:
100 gram Arrow Root
110 gram Amandelmeel
130 gram Tapiocameel
2 theelepels Zout
6 grote Eieren
2 eetlepels Olijfolie
Met deze ingrediënten kun je voldoende pasta maken voor 4 personen.
Hoe maak je de pasta?
Breng een pan water aan de kook met de 2 eetlepels olijfolie. Dit zal voorkomen dat de pasta in de pan aan elkaar plakt.
Splits 4 van de eieren. Je hebt 2 hele eieren en 4 eidooiers nodig.
Meng de arrow root, amandelmeel, tapiocameel en zout goed door elkaar in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Doe hier 2 hele eieren in en de 4 eidooiers. Roer de eieren met een vork door het meel.
Strooi wat arrow root op het aanrechtblad en leg hier het deeg op. Kneed het deeg met je handen 5 minuten tot het glad is. Het zal eerst plakkerig zijn, maar dat wordt dus minder. Als je deeg te droog is, voeg dan wat water of olijfolie toe. Is het te nat, voeg dan een eetlepel amandelmeel toe.
Verdeel het deeg in 4 ballen. Dek de ballen die je niet meteen gebruikt af met vershoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Strooi weer wat arrow root op je werkblad en rol de eerste bal deeg uit met een deegroller tot de gewenste dikte. Snij met een scherp mes tagliatelle van het deeg. Herhaal dit met de andere deegballen.
Doe de tagliatelle in het kokende water, breng het opnieuw aan de kook, kook 3-5 minuten (een beetje afhankelijk van de dikte) en laat uitlekken. Proef en voel tussendoor ook gewoon even. Als de pasta glad aanvoelt en nog een lekkere bite heeft, is hij precies goed!
Doe niet te veel pasta tegelijk in de pan om te voorkomen dat de slierten aan elkaar plakken.
Serveer met een saus naar keuze.
Wij delen 1 van onze Paleo Pasta recepten met jou! Paleo Pasta Carbonara!
Paleo Pasta Carbonara
Avondeten
We krijgen zoveel positieve reacties op onze paleo pasta, dat we hebben besloten er nog een variant van te maken. Dit keer de super populaire pasta carbonara. Maar dan zoals hij echt zou moeten zijn 😉Geen zin om zelf je pasta te maken? Ga dan voor een kant en klare glutenvrije pasta.
Wij vinden het leuk als je ons laat weten wat je van dit recept vindt
Splits 4 van de eieren. Je hebt 2 hele eieren en 4 eidooiers nodig.
6 Eieren
Meng de arrow root, amandelmeel, tapiocameel en zout goed door elkaar in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Doe hier 2 hele eieren in en de 4 eidooiers. Roer de eieren met een vork door het meel.
Strooi wat arrow root op het aanrechtblad en leg hier het deeg op. Kneed het deeg met je handen 5 minuten tot het glad is. Het zal eerst plakkerig zijn, maar dat wordt dus minder. Als je deeg te droog is, voeg dan wat water of olijfolie toe. Is het te nat, voeg dan een eetlepel amandelmeel toe.
100 gram Arrowroot
Verdeel het deeg in 4 ballen. Dek de ballen die je niet meteen gebruikt af met vershoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Strooi weer wat arrow root op je werkblad en rol de eerste bal deeg uit met een deegroller tot de gewenste dikte. Snij met een scherp mes tagliatelle van het deeg. Herhaal dit met de andere deegballen.
100 gram Arrowroot
Breng een pan water aan de kook met de 2 eetlepels olijfolie. Dit zal voorkomen dat de pasta in de pan aan elkaar plakt.
2 eetlepels Olijfolie
Doe de tagliatelle in het kokende water en kook 2-3 minuten en laat uitlekken. Doe niet te veel pasta tegelijk in de pan om te voorkomen dat de slierten aan elkaar plekken in de pan.
Voor de carbonara saus
Snij de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn en rasp de pecorino kaas.
Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Als er te weinig vet in de pan komt vanuit het spek kun je wat kokosolie toevoegen. Bak de knoflook mee met de spek.
Klop de eieren los met de kaas en breng op smaak met peper.
4 Eieren, 100 gram Pecorino Romana Kaas, snufje Peper
Haal de koekenpan met spek van het vuur. Roer hier de pasta, het eimengsel en de peterselie door. Laat het al roerend garen in de hete pan, maar de eieren mogen niet stollen, dus zet de pan niet terug op het vuur! Breng indien nodig op smaak met nog wat peper.
Eet smakelijk!
Reageer op deze blog
Lijkt me heerlijk. Ik vraag me of ofdat je de pasta ook in kan vriezen
Hallo, je kunt de pasta invriezen. Kook de pasta dan net niet gaar en laat hem goed op kamertemperatuur komen (en drogen) voor invriezen.
Je kunt de pasta dan na het ontdooien het best opwarmen met de saus.
Succes!
Ik heb vandaag de helft van de paleo pasta gemaakt. Was een beetje werk, maar smaakt heerlijk. Er ook rondjes van gemaakt. Ik vries een gedeelte in, voor een volgende keer. Heerlijk vanavond smullen
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Cookies van derden
Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.
Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Lijkt me heerlijk. Ik vraag me of ofdat je de pasta ook in kan vriezen
Hallo, je kunt de pasta invriezen. Kook de pasta dan net niet gaar en laat hem goed op kamertemperatuur komen (en drogen) voor invriezen.
Je kunt de pasta dan na het ontdooien het best opwarmen met de saus.
Succes!
Ik heb vandaag de helft van de paleo pasta gemaakt. Was een beetje werk, maar smaakt heerlijk. Er ook rondjes van gemaakt. Ik vries een gedeelte in, voor een volgende keer. Heerlijk vanavond smullen
Superleuk om te horen Marijke. Ik ben zelf ook echt een hele grote fan van deze pasta. Geniet ervan!
Ik heb een geweldige elektrische pasta machine, weet je ook hoe dat dan werkt met recept, alvast dank voor antwoord!
Hoi Margot,
Ik ben zelf helaas niet bekend met het gebruik van een pastamachine. Ik zou zeggen, probeer het eens uit en laat me weten hoe het is gegaan 🙂