‘Vol verwachting klopt ons hart, wie de koek krijgt wie de gard’. Maar we willen natuurlijk allemaal graag de koek! Hoe gaan we dat doen en toch een beetje gezond eten? Want geen snelle suikers, bloem, etc. Maar toch gaan we speculaas maken! Hoe? Dat delen wij hier met jou! Lees snel verder en probeer het uit!
Inhoudsopgave
Wat heb je nodig voor de glutenvrije, lactosevrije variant van gevulde speculaas?
Je hebt de volgende ingrediënten nodig om de gevulde speculaas te maken:
Eigenlijk heel simpel. Meng alle ingrediënten voor de spijs door elkaar tot een dik mengsel en zet het even apart terwijl je het speculaasdeeg maakt.
Hoe maak je het speculaasdeeg?
Meng eerst het amandelmeel met de arrowroot, speculaaskruiden en bak soda. Smelt ondertussen de kokosolie.
Meng de kokosolie, eieren, ahornsiroop (maple syrup) en kokosmelk door het amandelmeel mengsel. Zo ontstaat een smeuïg deeg.
Hoe maak je er nu gevulde speculaas van?
Verwarm eerst de oven voor op 160 graden Celsius. Ik bak altijd met de stand boven- en onderwarmte.
Gebruik een vierkante bakvorm. Ik bekleed een vorm altijd met bakpapier, dan weet ik zeker dat ik alles goed uit de vorm krijg. Je kunt de bakvorm ook invetten met een beetje kokosolie.
Doe de helft van het speculaasdeeg in de bakvorm en verdeel het zo goed als mogelijk in de vorm. Met een natte hand kun je het deeg makkelijker verdelen.
Ik teken vervolgens de vorm van de bakvorm over op een ander bakpapiertje. Hierop verdeel ik de amandelspijs, dus meteen in de vorm van het bakblik. Zo kan ik de speculaas laag meteen met de amandelspijs afdekken.
Hier bovenop gaat de rest van het speculaasdeeg. Weer met natte handen voorzichtig verdelen over het spijs. Niet te hard duwen, want dan druk je alles in en door elkaar. Versier eventueel met wat amandelschaafsel.
Zet de bakvorm vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven en bak het geheel gedurende 45 minuten. De koek moet goudbruin en gaar worden.
Eet smakelijk!
Deel je baksel op @Menuut.nl en laat ons weten wat je ervan vindt!
Wil je meer inspiratie voor gezonde, maar vooral ook lekkere recepten? Kijk dan op Menuut.nl!
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Cookies van derden
Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.
Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!