Gevulde speculaas voor Sinterklaas!

En dat rijmt!

‘Vol verwachting klopt ons hart, wie de koek krijgt wie de gard’. Maar we willen natuurlijk allemaal graag de koek! Hoe gaan we dat doen en toch een beetje gezond eten? Want geen snelle suikers, bloem, etc. Maar toch gaan we speculaas maken! Hoe? Dat delen wij hier met jou! Lees snel verder en probeer het uit!

Wat heb je nodig voor de glutenvrije, lactosevrije variant van gevulde speculaas?

Je hebt de volgende ingrediënten nodig om de gevulde speculaas te maken:

Voor de speculaas:

Voor de amandelspijs:

Voor de topping:

Hoe maak je de amandelspijs?

Eigenlijk heel simpel. Meng alle ingrediënten voor de spijs door elkaar tot een dik mengsel en zet het even apart terwijl je het speculaasdeeg maakt.

Hoe maak je het speculaasdeeg?

Meng eerst het amandelmeel met de arrowroot, speculaaskruiden en bak soda. Smelt ondertussen de kokosolie.

Meng de kokosolie, eieren, ahornsiroop (maple syrup) en kokosmelk door het amandelmeel mengsel. Zo ontstaat een smeuïg deeg.

Hoe maak je er nu gevulde speculaas van?

Verwarm eerst de oven voor op 160 graden Celsius. Ik bak altijd met de stand boven- en onderwarmte.

Gebruik een vierkante bakvorm. Ik bekleed een vorm altijd met bakpapier, dan weet ik zeker dat ik alles goed uit de vorm krijg. Je kunt de bakvorm ook invetten met een beetje kokosolie.

Doe de helft van het speculaasdeeg in de bakvorm en verdeel het zo goed als mogelijk in de vorm. Met een natte hand kun je het deeg makkelijker verdelen.

Ik teken vervolgens de vorm van de bakvorm over op een ander bakpapiertje. Hierop verdeel ik de amandelspijs, dus meteen in de vorm van het bakblik. Zo kan ik de speculaas laag meteen met de amandelspijs afdekken.

Hier bovenop gaat de rest van het speculaasdeeg. Weer met natte handen voorzichtig verdelen over het spijs. Niet te hard duwen, want dan druk je alles in en door elkaar. Versier eventueel met wat amandelschaafsel.

Zet de bakvorm vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven en bak het geheel gedurende 45 minuten. De koek moet goudbruin en gaar worden.

Eet smakelijk!

Deel je baksel op @Menuut.nl en laat ons weten wat je ervan vindt!

Wil je meer inspiratie voor gezonde, maar vooral ook lekkere recepten? Kijk dan op Menuut.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram