Je kunt natuurlijk kant-en-klare pizzabodems kopen in de supermarkt. Deze heb je inmiddels in heel veel varianten. Maar hoe leuk is het om zelf je pizzabodem te maken? Dat kan natuurlijk met gist en bloem, maar je kunt ook kiezen voor een glutenvrije variant met bloemkool en amandelmeel die ook past in een Paleo leefstijl. Het recept voor een bloemkool pizzabodem vind je hier!
Inhoudsopgave
Wat heb je nodig voor een bloemkool pizzabodem?
Hieronder de ingrediënten die je zeker nodig hebt om een pizzabodem met bloemkool te maken:
300 gram bloemkoolrijst (of een hele bloemkool die je zelf maalt in een keukenmachine)
150 gram amandelmeel
2 eieren
1 theelepel zout
1 theelepel peper
Dit zijn de ingrediënten voor het basisrecept. Hiermee kun je 4 kleine pizza’s maken. Je kunt als je het lekker vindt extra kruiden toevoegen. Denk aan oregano, tijm, paprikapoeder, cayennepeper, of andere kruiden. Laat de keuze voor de kruiden afhangen van je pizzatopping.
Hoe maak je de pizzabodem?
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng in een mengkom de bloemkool met het amandelmeel, de eieren en het peper en zout. Kneed het deeg met je handen tot het een geheel is geworden.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en maak hiermee 4 rondjes op de bakplaat.
Voordat je de topping toevoegt bak je de bloemkool pizzabodem voor, gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Hierna bekleed je de pizza met een topping naar keuze. Bak de pizza vervolgens nog 10-15 minuten af in de al voorverwarmde oven.
Wil je meer inspiratie voor koolhydraatarm, glutenvrij en lactosevrij eten? Kijk dan op Menuut.nl!
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Cookies van derden
Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.
Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!