Wist je dat je ook pasta kunt maken zonder normale bloem? Wij geven je het basis recept! Dan hoef je alleen nog maar zelf een saus erbij te maken.

Wat heb je nodig voor de pasta?
Je hebt de volgende ingrediënten nodig om paleo pasta te maken:
- 100 gram Arrow Root
- 110 gram Amandelmeel
- 130 gram Tapiocameel
- 2 theelepels Zout
- 6 grote Eieren
- 2 eetlepels Olijfolie
Met deze ingrediënten kun je voldoende pasta maken voor 4 personen.
Hoe maak je de pasta?
Breng een pan water aan de kook met de 2 eetlepels olijfolie. Dit zal voorkomen dat de pasta in de pan aan elkaar plakt.
Splits 4 van de eieren. Je hebt 2 hele eieren en 4 eidooiers nodig.
Meng de arrow root, amandelmeel, tapiocameel en zout goed door elkaar in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Doe hier 2 hele eieren in en de 4 eidooiers. Roer de eieren met een vork door het meel.
Strooi wat arrow root op het aanrechtblad en leg hier het deeg op. Kneed het deeg met je handen 5 minuten tot het glad is. Het zal eerst plakkerig zijn, maar dat wordt dus minder. Als je deeg te droog is, voeg dan wat water of olijfolie toe. Is het te nat, voeg dan een eetlepel amandelmeel toe.
Verdeel het deeg in 4 ballen. Dek de ballen die je niet meteen gebruikt af met vershoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Strooi weer wat arrow root op je werkblad en rol de eerste bal deeg uit met een deegroller tot de gewenste dikte. Snij met een scherp mes tagliatelle van het deeg. Herhaal dit met de andere deegballen.
Doe de tagliatelle in het kokende water, breng het opnieuw aan de kook, kook 3-5 minuten (een beetje afhankelijk van de dikte) en laat uitlekken. Proef en voel tussendoor ook gewoon even. Als de pasta glad aanvoelt en nog een lekkere bite heeft, is hij precies goed!
Doe niet te veel pasta tegelijk in de pan om te voorkomen dat de slierten aan elkaar plakken.
Serveer met een saus naar keuze.
Lijkt me heerlijk. Ik vraag me of ofdat je de pasta ook in kan vriezen
Hallo, je kunt de pasta invriezen. Kook de pasta dan net niet gaar en laat hem goed op kamertemperatuur komen (en drogen) voor invriezen.
Je kunt de pasta dan na het ontdooien het best opwarmen met de saus.
Succes!
Ik heb vandaag de helft van de paleo pasta gemaakt. Was een beetje werk, maar smaakt heerlijk. Er ook rondjes van gemaakt. Ik vries een gedeelte in, voor een volgende keer. Heerlijk vanavond smullen
Superleuk om te horen Marijke. Ik ben zelf ook echt een hele grote fan van deze pasta. Geniet ervan!