Maak zelf rozemarijnbrood!

Zelf brood bakken is altijd leuk. Ten eerste vanwege de heerlijke geur die door het huis trekt. Ten tweede omdat je je bij het aansnijden dan toch best trots voelt op je ambachtelijk gebakken brood. Hier geven we het recept voor rozemarijnbrood.

rozemarijn brood uit de oven

Wat heb je nodig om rozemarijnbrood te maken?

Je hebt een aantal keukenspullen nodig om rozemarijnbrood te maken:

  • Een snijplank
  • Een keukenmes
  • Een staafmixer met hakmolen of een keukenmachine
  • Een cake bakvorm
  • Bakpapier

Wat zijn de ingrediënten?

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram ongebrande hazelnoten
  • 200 gram ongebrande amandelen of gebruik kant en klaar amandelmeel
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eieren
  • 2 takjes rozemarijn, of 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • peper en zout

Hoe maak je het rozemarijnbrood?

Hieronder lees je stap voor stap hoe je het rozemarijnbrood moet maken. Veel plezier!

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Ik gebruik altijd de stand ‘boven- en onderwarmte’.
  2. Snij de ui en knoflook fijn en de prei (na halveren en wassen) in halve ringen.
  3. Ris de naalden van de rozemarijn en hak ze iets fijn. Hak ook de peterselie fijn.
  4. Hak de hazelnoten grof.
  5. Verhit een koekenpan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten (zonder olie). Schep regelmatig om.
  6. Voeg de kokosolie, knoflook en prei toe en bak tot de ui glazig is.
  7. Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of gebruik dus amandelmeel als basis.
  8. Doe de rozemarijn en de peterselie bij het amandelmeel. Voeg ook de hazelnoten toe en maal nog even grof.
  9. Klop de eieren los en meng deze door het notenmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Roer de gebakken ui, knoflook en de prei door het ei-notenmengsel.
  11. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul het cakeblik met het notenmengsel. Dek het bakblik af met aluminiumfolie. Zet het cakeblik ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Haal het aluminiumfolie weg en bak het brood nog 25 minuten door.

Het brood is gaar als het stevig aanvoelt en je er een satéprikker insteekt en deze er weer droog uitkomt. Je kunt het brood warm en koud eten. Het is lekker bij soep of een stoofschotel.

Je kunt ook variëren met de noten en kruiden. Je kan ongeveer 18 plakken uit het brood halen. Wat je niet gebruikt kun je invriezen voor later gebruik. Eet smakelijk!

Wil je meer inspiratie voor gezonde recepten? Kijk dan op Menuut.nl!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram