Zelf brood bakken is altijd leuk. Ten eerste vanwege de heerlijke geur die door het huis trekt. Ten tweede omdat je je bij het aansnijden dan toch best trots voelt op je ambachtelijk gebakken brood. Hier geven we het recept voor rozemarijnbrood.
Inhoudsopgave
Wat heb je nodig om rozemarijnbrood te maken?
Je hebt een aantal keukenspullen nodig om rozemarijnbrood te maken:
2 takjes rozemarijn, of 2 theelepels gedroogde rozemarijn
1/2 bosje verse peterselie
peper en zout
Hoe maak je het rozemarijnbrood?
Hieronder lees je stap voor stap hoe je het rozemarijnbrood moet maken. Veel plezier!
Instructies:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Ik gebruik altijd de stand ‘boven- en onderwarmte’.
Snij de ui en knoflook fijn en de prei (na halveren en wassen) in halve ringen.
Ris de naalden van de rozemarijn en hak ze iets fijn. Hak ook de peterselie fijn.
Hak de hazelnoten grof.
Verhit een koekenpan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten (zonder olie). Schep regelmatig om.
Voeg de kokosolie, knoflook en prei toe en bak tot de ui glazig is.
Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of gebruik dus amandelmeel als basis.
Doe de rozemarijn en de peterselie bij het amandelmeel. Voeg ook de hazelnoten toe en maal nog even grof.
Klop de eieren los en meng deze door het notenmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de gebakken ui, knoflook en de prei door het ei-notenmengsel.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul het cakeblik met het notenmengsel. Dek het bakblik af met aluminiumfolie. Zet het cakeblik ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het aluminiumfolie weg en bak het brood nog 25 minuten door.
Het brood is gaar als het stevig aanvoelt en je er een satéprikker insteekt en deze er weer droog uitkomt. Je kunt het brood warm en koud eten. Het is lekker bij soep of een stoofschotel.
Je kunt ook variëren met de noten en kruiden. Je kan ongeveer 18 plakken uit het brood halen. Wat je niet gebruikt kun je invriezen voor later gebruik. Eet smakelijk!
Wil je meer inspiratie voor gezonde recepten? Kijk dan op Menuut.nl!
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Cookies van derden
Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.
Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!