Zanola: de twist op de granola. In plaats van granen gebruiken we zaden en noten om een lekkere krokante cruesli te maken. Lekker door kokosyoghurt met wat seizoensfruit. Uiteraard vrij van granen en gluten dus!
Je kunt met dit recept met 2 personen 3 x van de zanola eten. Bewaar het in een goed afsluitbare pot. Dan hoef je de volgende keer alleen kokosyoghurt en fruit toe te voegen.
Wat heb je nodig om de zanola te maken?
Je hebt de volgende ingrediënten nodig om de zanola te maken:
50 gram Amandelen
50 gram Walnoten
50 gram Paranoten
50 gram Zonnebloempitten
50 gram Pompoenpitten
50 ml Kokosolie
1 eetlepel Sesamzaad
1 eetlepel Lijnzaad
2 theelepels Kaneelpoeder
2 theelepels Gemberpoeder
5 eetlepels geraspte Kokos
50 gram Rozijnen
50 gram gedroogde Cranberries
Kijk eens op de website van Puur Mieke voor gezonde biologische voedingsmiddelen.
Hoe maak je de zanola?
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Ik gebruik altijd de stand boven- en onderwarmte.
Hak de amandelen, walnoten en paranoten grof en doe ze in een kom.
Meng alle pitten, zaden, en kruiden met de noten (de rozijnen en cranberries nog niet, anders worden ze erg hard).
Smelt de kokosolie in een steelpan en roer deze door het noten/zaden mengsel.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de zanola gedurende 20-25 minuten in de oven. Schep elke 10 minuten het notenmengsel even om.
Doe halverwege de rozijnen en cranberries bij het mengsel in de oven en roer ze er doorheen.
Bak het niet te lang! Dan wordt het erg droog. Laat het noten mengsel afkoelen. Dan krijg je een lekkere krokante zanola. Je kunt de zanola enkele weken in een weckpot bewaren. Altijd makkelijk als je een keer minder tijd hebt om ontbijt te maken.
Je kunt variëren met de noten, zaden en kruiden die je kiest je kiest. Lekker met kokosyoghurt en fruit uit het seizoen!
Eet smakelijk!
Ben je enthousiast geworden? Menuut kan je helpen om elke dag gezond en gevarieerd te eten. Nieuwsgierig? Klik hier om te zien hoe Menuut in zijn werk gaat!
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Cookies van derden
Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.
Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!