Zanola: de twist op de granola. In plaats van granen gebruiken we zaden en noten om een lekkere krokante cruesli te maken. Lekker door kokosyoghurt met wat seizoensfruit. Uiteraard vrij van granen en gluten dus!
Je kunt met dit recept met 2 personen 3 x van de zanola eten. Bewaar het in een goed afsluitbare pot. Dan hoef je de volgende keer alleen kokosyoghurt en fruit toe te voegen.
Je hebt de volgende ingrediënten nodig om de zanola te maken:
Kijk eens op de website van Puur Mieke voor gezonde biologische voedingsmiddelen.
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Ik gebruik altijd de stand boven- en onderwarmte.
Hak de amandelen, walnoten en paranoten grof en doe ze in een kom.
Meng alle pitten, zaden, en kruiden met de noten (de rozijnen en cranberries nog niet, anders worden ze erg hard).
Smelt de kokosolie in een steelpan en roer deze door het noten/zaden mengsel.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de zanola gedurende 20-25 minuten in de oven. Schep elke 10 minuten het notenmengsel even om.
Doe halverwege de rozijnen en cranberries bij het mengsel in de oven en roer ze er doorheen.
Bak het niet te lang! Dan wordt het erg droog. Laat het noten mengsel afkoelen. Dan krijg je een lekkere krokante zanola. Je kunt de zanola enkele weken in een weckpot bewaren. Altijd makkelijk als je een keer minder tijd hebt om ontbijt te maken.
Je kunt variëren met de noten, zaden en kruiden die je kiest je kiest. Lekker met kokosyoghurt en fruit uit het seizoen!
Eet smakelijk!
Ben je enthousiast geworden? Menuut kan je helpen om elke dag gezond en gevarieerd te eten. Nieuwsgierig? Klik hier om te zien hoe Menuut in zijn werk gaat!