Gezonde Kapsalon met Zoete Aardappel Friet en Kip maken? Check dit recept!


Vergeet de snackbar! Deze gezonde kapsalon met zoete aardappel friet en kip wil je écht maken!

Ken je dat gevoel na een avondje uit, wanneer je eigenlijk alleen maar zin hebt in een kapsalon? Zo’n lekkere vette bek waarvan je later denkt, “hmm , was dit nou echt een goed idee?”

Gelukkig hebben wij dé oplossing: een Menuut Proof kapsalon die minstens zo lekker is, maar dan glutenvrij, zuivelvrij en eigenlijk gewoon veel beter voor je. Zo geniet je zonder zorgen.

gezonde kapsalon zoete aardappel
gezonde kapsalon maken

Waarom dit geen gewone kapsalon is

We weten allemaal dat de traditionele kapsalon niet bepaald een gezonde keuze is. Friet, kaas, vette saus ,het loopt niet bepaald over van de voedingsstoffen. Maar waarom zou je moeten kiezen tussen lekker en gezond? Onze versie biedt het beste van beide werelden. Met zoete aardappelfriet en een frisse knoflooksaus krijg je alle smaak, zonder de ongezonde nadelen. Ideaal toch?

Zoete aardappelfriet

Friet is lekker, maar gefrituurde frietjes uit de snackbar zijn vaak niet de beste optie. Daarom kiezen wij voor zoete aardappels. Ze zitten vol vezels en vitamines en worden lekker krokant in de oven, zonder dat je extra olie nodig hebt.

Shoarma maar dan anders

In plaats van vettige shoarma gebruiken we kippendijfilet. Dat is heerlijk mals en vol van smaak. Door de juiste shoarmakruiden zonder allerlei toevoegingen en e-nummers erin te gebruiken, krijg je die typische smaak, maar dan een stuk gezonder.

Glutenvrij en Zuivelvrij zonder gedoe

Wat dit recept nog beter maakt? Het is volledig glutenvrij en zuivelvrij, ideaal voor iedereen met voedselintoleranties of voor wie gewoon gezonder wil eten. . En geen zorgen, het smaakt nog steeds net zo lekker als the real deal.

Recept gezonde kapsalon met kip shoarma

Kapsalon

Avondeten
Nick
De absolute favoriet van velen na een avondje stappen:. Een Kapsalon.
Wij maakten er een gezonde variant van die minsten net zo lekker is. Het duurt wel even maar dan heb je ook wat! Een Menuut Proof Kapsalon!
Eet smakelijk.
5 van 5 stemmen
ALLERGENEN Bevat Gevogelte | Ei-Vrij | Eiwitrijk | Glutenvrij | Graanvrij | Notenvrij | Pindavrij | Vrij van kunstmatige suikers | Zuivelvrij
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Avondeten
Personen 2 pers.

Keukengerei

  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom
  • Maatlepels
  • Keukenweegschaal
  • Koekenpan
  • Steelpan

Ingrediënten
 

Zoete Aardappel Friet

Voor de kipshoarma

Voor de knoflooksaus

  • 3 eetlepels Kokosyoghurt
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 eetlepel verse Koriander

Voor de topping

  • 75 gram Gemengde Sla
  • 1/2 Komkommer
  • 1 Tomaat
  • 1 Rode Ui

Instructies
 

Voor de zoete aardappel frietjes

  • Snij de zoete aardappel in dunne frietjes en laat 45 minuten in water weken. Voeg hier 1 eetlepel zout aan toe en roer goed door. Door het zout gaat het overtollige vocht uit de friet.
    500 gram Zoete Aardappel, 1 eetlepel Zout
  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius en begin intussen aan de salade.
  • Spoel na 45 minuten de friet heel goed af en droog ze ook heel goed af.
  • Meng in een kom het tapiocameel, het paprikapoeder en het knoflookpoeder en meng dit door de zoete aardappel frietjes.
    1/2 theelepel Tapiocameel, 1/2 theelepel Paprikapoeder, 1/2 theelepel Knoflookpoeder
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hierop de zoete aardappel frietjes. Besprenkel de frietjes met de olijfolie en bak ze in ongeveer 25 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
    1 eetlepel Olijfolie

Voor de kipshoarma

  • Snij de kippendijfilet in reepjes en meng met de shoarmakruiden.
    300 gram Kippendijfilet, 1 eetlepel Shoarmakruiden
  • Smelt 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar.
    Kokosolie

Voor de knoflooksaus

  • Hak de koriander fijn en pers de knoflook uit. Meng met de kokosyoghurt tot een knoflooksaus.
    3 eetlepels Kokosyoghurt, 1 teentje Knoflook, 1 eetlepel verse Koriander

De kapsalon maken

  • Snij de komkommer in plakjes, de tomaat in schijfjes en de ui en ringen.
    1/2 Komkommer, 1 Tomaat, 1 Rode Ui
  • Leg de zoete aardappel patat op de borden. Hierop gaat de kipshoarma. Verdeel hierover de kaassaus en top af met wat gemengde sla, komkommer, tomaat en ui.
    Serveer met de knoflooksaus.
    75 gram Gemengde Sla

Eet smakelijk!

Nog meer lekkere en gezonde recepten.

Lijkt dit je een lekker recept en zou je wel meer van dit soort lekkere gerechten willen proeven?

Glutenvrij, zuivelvrij en bomvol lekkere ingrediënten.

Probeer hier dan nog meer van onze gratis recepten!

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram