Seizoensgroenten Februari Lijst

Februari borduurt qua groente aanbod eigenlijk voort op de groenten die in januari beschikbaar zijn.

Pompoen in de keuken
gebruik pompoen in je ontbijt, lunch of diner. Gebruik het ook in je baksels!

Seizoensgroenten Februari

Het aanbod is vergelijkbaar met januari. Dus stevige bladgroenten en wortelgroenten.

Wist je dat je in februari al een begin kunt maken met alle voorbereidingen voor je eigen moestuin? Kies je zaden, maak een indeling en bereid de grond vast voor. Je kunt zelfs al beginnen met voorzaaien binnenshuis!

Aardpeer

seizoen aardpeer

Deze knol, vergelijkbaar met gember in uiterlijk, verrast met zijn nootachtige smaak. Een uitstekende keuze voor soepen en purees, vooral in de wintermaanden.

Boerenkool

Na een nachtvorst wordt deze robuuste bladgroente zoeter. Een perfect ingrediënt voor traditionele stamppotten of als basis voor knapperige chips.

seizoen boerenkool

Knolselderij

seizoen knolselderij

Een veelzijdige groente met zowel bruikbaar loof als knol. Ideaal voor het bereiden van stevige soepen en romige purees.

Koolraap

Deze kruising tussen een kool en knolselderij heeft een unieke, zoetige smaak. Een prima basis voor hartige stoofschotels en purees.

seizoen koolraap

Pastinaak

seizoen pastinaak

Deze wortelgroente heeft een zoetige, aardse smaak, ideaal voor zowel hartige als zoete gerechten.

Pompoen

Een veelzijdige groente die, net als de pastinaak, zowel in hartige als zoete gerechten uitblinkt. Uitstekend in soepen of als geroosterd bijgerecht.

seizoen pompoen

Prei

Een eenvoudige maar smaakvolle groente met een milde uismaak, rijk aan vitamine K en foliumzuur. Onmisbaar in soepen en stoofschotels.

seizoen prei

Raap en Raapsteel

seizoen raapstelen

Deze groenten, met een smaak die aan spinazie doet denken, zijn een uitstekende basis voor salades of als verwarmd bijgerecht.

Radijs

Deze pittige, knapperige groente is een bron van vitamine C en een perfecte toevoeging aan salades.

seizoen radijs

Rammenas

seizoen rammenas

Een minder bekende knol met een scherpe smaak, rijk aan vezels en vitamine C. Geschikt om rauw te eten of te roerbakken.

Rettich

Bekend als de witte rammenas, heeft deze een mildere smaak dan de radijs. Perfect in salades of stoofgerechten.

seizoen rettich

Rode Biet

seizoen rode biet

Een veelzijdige knol met een zoete, aardse smaak. Ideaal in gerechten variërend van smoothies tot salades en stamppotten.

Rode Kool

Rijk aan vitamine C en K, rode kool is heerlijk in stoofschotels of als frisse koolsalade.

seizoen rode kool

Savooie/Groene Kool

seizoen savooiekool

Met gekrulde bladeren, is deze kool heerlijk in zowel warme als koude gerechten.

Schorseneren

Deze ‘vergeten’ groente, vergelijkbaar met asperges in smaak, doet het goed in stoofpotjes en soepen.

seizoen schorseneren

Spruiten

seizoen spruiten

Worden extra lekker na een paar nachten vorst. Zeer veelzijdig in gebruik, van geroerbakt tot rauw in salades.

Ui

Een essentiële basisgroente in de Nederlandse keuken, perfect voor het op smaak brengen van bijna elk gerecht.

seizoen ui

Veldsla

seizoen veldsla

Een zachte slasoort, rijk aan vitamine C en ijzer. Uitstekend in salades.

Winterpeen

seizoen winterpeen

Een stevige, zoetige wortel, perfect in soepen en stoofschotels of als gezonde toevoeging aan smoothies.

Winterpostelein

Een veelzijdige ‘vergeten’ groente, rijk aan ijzer en andere vitamines en mineralen. Heerlijk in salades of als stamppot.

winterpostelein seizoen

Witlof

seizoen witlof

Deze groente heeft een kenmerkende bittere smaak en is rijk aan vezels en vitamine K. Ideaal voor ovenschotels of salades.

Witte Kool

Een licht verteerbare koolsoort, rijk aan vitamine C. Heerlijk in coleslaw of in warme schotels.

seizoen witte kool

Wortelen

seizoen wortelen

Het ‘kleine broertje’ van de winterpeen, rijk aan vezels en vitamine A. Knapperig en zoet, geschikt voor rauwe consumptie.

Specifieke Kenmerken Seizoensgroenten Februari

Ook in deze maand kunnen we de boost voor ons immuunsysteem goed gebruiken. Gebruik dus veel de groenten uit deze maand om voldoende van de goede voedingsstoffen binnen te krijgen!

Welke Groenten Kun Je Het Hele Jaar Eten?

Meer over groenten die het hele jaar door beschikbaar zijn, vind je in ons andere artikel.

Seizoensgroenten Recept Februari

In februari willen we de veelzijdige pompoen in het zonnetje zetten. Een makkelijke groente om zowel in je ontbijt, lunch als avondmaaltijd terug te laten komen. Wist je dat je er ook goed mee kunt bakken? Maak bijvoorbeeld eens ons Pompoen Chocolade Brood!

Pompoen Chocolade Brood

Lunch, Ontbijt
Ontbijtjes met chocola…
Mij kun je er voor wakker maken.
Zo ook voor dit heerlijke smeuïge pompoen chocolade brood.
Bij dit brood is elk ander beleg overbodig.
5 van 2 stemmen
ALLERGENEN Bevat Noten | Glutenvrij | Graanvrij | Nachtschadevrij | Pindavrij | Vegetarisch | Vrij van kunstmatige suikers | Zuivelvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Personen 6 pers.

Keukengerei

  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Maatlepels
  • Keukenweegschaal
  • Mengkom
  • Kookpan
  • Staafmixer

Ingrediënten
 

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Kook de pompoenblokjes in een schaal met water in de magnetron in 6 minuten gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot puree.
    250 gram Pompoenblokjes
  • Smelt de kokosolie in een steelpan.
    60 ml Kokosolie
  • Meng het amandelmeel met de pompoenpuree, de eieren, kokosolie, agavesiroop kokosbloesemsuiker, koekkruiden, bakpoeder, vanille extract en zout.
    250 gram Amandelmeel, 2 Eieren, 60 ml Kokosolie, 2 eetlepels Agavesiroop, 2 eetlepels Kokosbloesemsuiker, 1 eetlepel Koek- en speculaaskruiden, 2 theelepels Bakpoeder, 1 theelepel Vanille Extract, 1/2 theelepel Zout, 250 gram Pompoenblokjes
  • Hak de chocolade fijn en meng door het beslag.
    60 gram Pure Chocolade 70%
  • Leg een vel bakpapier in een cakevorm en doe het beslag in de vorm. Bestrooi met de pompoenpitten en bak het brood 40 minuten in de voorverwarmde oven. Een satéprikker moet er na inprikken schoon uitkomen.
    2 eetlepels Pompoenpitten
  • Laat het brood zeker 15 minuten afkoelen voordat je het snijdt.

Eet smakelijk!

Het Hele Jaar Volgens Het Seizoen Eten?

Vond je dit interessant en wil je het hele jaar wel volgens het seizoen eten?

Probeer dan eens onze gratis recepten of kies voor de speciale proefmaand met wekelijkse menu’s en recepten, inclusief een automatische boodschappenlijst.

Zo bespaar je tijd, eet je gezond, en geniet je van de diversiteit van seizoensgroenten en -fruit.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram