Een gezond BBQ recept. Het klinkt een beetje als een sneeuwpop in de zomer. Dat kan toch niet samen?
BBQ wordt vaak geassocieerd met zwaar en vet eten, maar dat hoeft niet zo te zijn. Op deze pagina vind je heerlijke en gezonde BBQ recepten die perfect passen bij een gebalanceerde levensstijl. Probeer onze zalmfilets of ontdek andere gezonde BBQ recepten. Van heerlijke groentespiesjes tot een lekker eigen gemaakte BBQ saus. Hier vind je volop inspiratie voor een lekkere en gezonde BBQ.
BBQ Recept Zalm
Dit is een simpel en gezond BBQ recept met zalm. De zalm is makkelijk te bereiden op de grill en zit boordevol smaak. Perfect voor een lekkere, lichte maaltijd tijdens het barbecueën. Probeer dit recept en geniet van een gezonde BBQ met zalm!
Neem 4 stukken aluminiumfolie en leg op ieder stuk een zalmfilet. Snij de Citroenen in plakjes en leg op elk stuk zalm 2 schijfjes citroen en 1 takje dille. Besprenkel met de olijfolie en vouw de pakketjes dicht.
Bak de zalm 10-15 minuten op de barbecue. Bestrooi voor het serveren met peper en zout.
snufje Peper, snufje Zout
Eet smakelijk!
BBQ Recept Vegetarisch
Uiteraard hebben we ook een vegetarisch BBQ recept. Je hoeft niet altijd vlees op de BBQ te leggen om te genieten van een smaakvolle maaltijd. Deze courgetterolletjes kun je ook prima gebruiken als bijgerecht of tussendoortje.
Als je houten prikkers gebruikt, week ze dan eerst in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Meng in een kom de olie met de italiaanse kruiden en wat peper en zout. Snij met een kaasschaaf (of mandoline) plakken van de courgette. Bestrijk de plakken met de kruidenolie, rol op en doe aan een prikker. Gebruik 3 rolletjes per stokje. Bestrooi met wat extra peper en zout en bak op de barbecue tot er mooie grilstrepen ontstaan.
Dit is misschien wel 1 van mijn favoriete BBQ recepten. Origineel een oven recept maar heel simpel om te bouwen naar een BBQ recept. Doe de Portobello’s de eerste 15 minuten in aluminiumfolie zodat ook de gehakt goed gaart. Haal de laatste 5 minuten de folie er af om er nog even de lekkere grilsmaak in te krijgen.
Dit kun je prima als het enige gerecht van de BBQ avond gebruiken. Zeker in combinatie met de salade ben je goed gevuld.
Gevulde Portobello met Salade
Avondeten
Dit is nu eens een lekker gerecht voor op een zomeravond. De portobello kun je in plaats van in de oven ook lekker op de bbq klaar maken. Terwijl die lekker ligt te grillen, maak je alvast de salade klaar en een simpele maar overheerlijke kruidenboter.Enjoy!
Verwarm de oven op 175 graden Celsius of steek de barbecue aan.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en hak fijn. Snipper de sjalot. Meng het gehakt met de helft van de pijnboompitten, het ei, de kruiden en het uitje. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de bolle kant van de portobello's in met wat olie. Vul het holle deel met het gehaktmengsel en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven of op de barbecue. Als de barbecue te heet is kun je ze op een grillschaal leggen aan de zijkant van de barbecue zodat ze langzamer bakken en het gehakt goed kan garen.
2 Portobello's, Olijfolie
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
100 gram Pijnboompitten
Snij de knoflook fijn en hak de peterselie fijn. Meng met de roomboter en wat zout tot een kruidenboter.
Maak als laatste de salade. Halveer de tomaten. Meng de sla met de tomaten, olijven en rest van de pijnboompitten en meng met de olijfolie, azijn en wat peper en zout. Serveer de portobello's en schep een lekkere lepel kruidenboter op je bord.
Een BBQ is natuurlijk niet compleet zonder BBQ saus. Maar in plaats van al die rommel uit een flesje of potje, kun je het ook heel simpel zelf maken. Super lekker en een stuk gezonder.
Doe alles in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten zachtjes koken zodat de vijgen zacht worden en de smaken goed mengen. Voeg peper naar smaak toe. Laat iets afkoelen en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Hoe vaak heb jij je niet vol zitten proppen met stokbrood tijdens het wachten op je volgende stukje vlees van de BBQ. Resultaat: een volle opgeblazen buik en je blijft ook nog eens met al dat lekkers zitten omdat je daar uiteindelijk geen trek meer in hebt.
Met dit recept heb je een heerlijk bijgerecht voor bij je BBQ, maar ook nog steeds voldoende ruimte voor al dat andere lekkers.
O ja, die knoflookdip is trouwens niet alleen maar lekker bij je broodstengels, maar ook bij de rest van de BBQ.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan.
60 ml Kokosolie
Pel de bakbanaan en doe samen met he ei, kokosolie, kokosmelk en appelciderazijn in een keukenmachine of blender en pureer tot een gladde massa. Roer het zout en 300 gram tapiocameel door het beslag.
1 grote Bakbanaan, 1 Jumbo Ei, 60 ml Kokosolie, 60 ml Kokosmelk, 2 theelepels Appelciderazijn, 400 gram Tapiocameel, 1/2 theelepel Zeezout
Meng in een andere kom het kokosmeel met 100 gram tapiocameel en kneed dit met de hand door het deeg. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en maak hier slierten van. Leg deze op de bakplaat. Bak de stengels in 15 minuten gaar.
400 gram Tapiocameel, 25 gram Kokosmeel
Maak ondertussen de knoflookdip. Hak de bieslook fijn en rasp of pers de knoflook en meng dit door de kokosyoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stengels met de dip.
Niets is lekkerder dan een goede gegrilde biefstuk van de BBQ toch? Fout?
Een goed gegrilde biefstuk, met een heerlijke Chimichurri en gegrilde sla is nog lekkerder!
Vervang de grilpan in onderstaande recept door jouw BBQ en je hebt een heerlijke BBQ avond.
Gegrilde Romaine sla met Biefstuk en Chimichurri
Avondeten
Hmmm. Bij dit soort gerechten komt de OERmens in mij naar boven. Dit gerecht is geïnspireerd op een heerlijke BBQ die ik pas had bij mijn zwager. Die heerlijke grillucht, even dat vlees laten sissen, en ja zelfs sla kun je grillen. Mij kun je geen groter plezier doen. En jij? Wat vind jij ervan?
Doe de peper, knoflook, ui, oregano, peterselie, munt, olijfolie en azijn in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een chimichurri. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de grillpan op hoog vuur en grill de sla rondom gedurende een paar minuten tot je grillstrepen ziet ontstaan. Niet te lang, anders wordt de sla erg slap.
Leg de sla op de borden. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en grill deze in de grillpan zoals je ze lekker vindt (rare of medium-rare).
snufje Peper, 2 stuks Biefstuk, snufje Zout
Leg de biefstuk bij de sla op de borden en serveer met de chimichurri saus.
Eet smakelijk!
Gezonde en lekkere recepten
Vond je deze recepten lekker?
Zou je iedere dag wel lekker en gezond willen eten, maar weet je niet waar je moet beginnen?
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Cookies van derden
Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.
Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!