Lichaam en geest

Voeding heeft niet alleen invloed op je lichaam maar ook op je geestelijke gesteldheid. Andersom heeft je fysieke en mentale staat ook invloed op je eetgedrag. Alles staat met elkaar in verbinding en juist dat maakt het zo interessant. Als je weet hoe dit werkt kun je dit in je voordeel gebruiken.

24 januari 2024
Is vasten gezond?

Als je op internet gaat zoeken op een gezonde leefstijl en een gezond voedingspatroon, dan kom je altijd ook informatie tegen over vasten. Vasten kan een grote bijdrage leveren aan  een gezond lichaam. Maar wat is vasten? En hoe werkt het dan in je lichaam? Dat hebben we voor je uitgezocht!

Lees meer...
23 januari 2024
72 uur water vasten – Mijn ervaring

Wil jij 72 uur water vasten, oftewel niet eten? Kan dat zomaar? Lees hier mijn ervaring met mijn eerste keer 72 uur water vasten.

Lees meer...
13 januari 2024
Is koffie gezond of juist slecht voor je?

Is koffie gezond of juist slecht? Wat doet koffie nu écht met jouw lichaam? Kun je het prima ieder dag drinken of moet je voorzichtig zijn met je dagelijkse kopjes koffie?

Lees meer...
5 juni 2023
Een gezond weekmenu binnen 1 minuut

Stel je voor dat je de vraag “Wat eten we vandaag?” binnen 1 minuut kunt beantwoorden. En niet alleen vandaag, maar ook de rest van de week. Hier zie je hoe…

Lees meer...
6 april 2023
Heb jij het Lekkende Darm Syndroom?

Het lekkende darm syndroom is de oorzaak van veel chronische ziektes. Lees hier wat het lekkende darm syndroom is, wat de oorzaken zijn en hoe je er van af komt…

Lees meer...
28 maart 2023
Wat is laaggradige ontsteking? Oorzaken, symptomen en hoe te verhelpen

Laaggradige ontsteking ligt aan de basis van bijna alle welvaartsziekten. Wat zijn de oorzaken van deze sluipmoordenaar en hoe verhelp je dit? Hier ons advies

Lees meer...
6 maart 2023
Top 20 Glycemische index lijst – voedingsmiddelen met hoge en lage index

Op zoek naar voedingsmiddelen met een lage glycemische index? Check onze top 20 voedingsmiddelen met hoge en lage glycemische index. Incl. gratis recepten!

Lees meer...
7 februari 2023
5 Tips voor snel afvallen, en 5 dingen die je absoluut niet moet doen

Hoe val je snel af zonder je gezondheid te schaden? Lees hier tips wat je kan helpen om gezond af te vallen, maar ook wat je vooral niet moet doen.

Lees meer...
17 januari 2023
Omega 3 Visolie, waarom je geen vetzuren tekort wilt hebben

Omega 3 vetzuren zijn heel goed voor je. Dat is iets wat je vaak hoort. Veel mensen slikken daarom omega 3 supplementen. Maar weet je eigenlijk wel waarom? Wat zijn omega 3 vetzuren? Wat doen ze voor je lichaam? En welke soorten voeding zijn bronnen van Omega 3? Kun je te veel binnenkrijgen of een tekort hebben? Dat lees je hier!

Lees meer...
5 januari 2023
Hoeveel koolhydraten per dag om af te vallen?

Hoeveel koolhydraten mag je per dag eten om af te vallen? Koolhydraatarm eten om af te vallen. Het lijkt bij iedereen succesvol, dus dat wil jij ook! Maar hoe werkt dat nu precies? Dat lees je hier

Lees meer...
12 oktober 2022
Wat zegt jouw bloedsuiker spiegel over je gezondheid?

Een stabiele bloedsuikerspiegel is belangrijk voor een goede gezondheid. Hoe werkt dit in je lichaam? Dat lees je in deze blog, dus lees snel verder!

Lees meer...
27 september 2022
Wat is insuline resistentie, wat zijn de symptomen en hoe kom je er van af? 5 tips!

Ziet er verleidelijk uit hè, van die suikerzoete lippen… Suiker wordt vaak gezien als de nr 1 reden van insuline resistentie. Maar is dat ook zo? Wat is insuline resistentie nu precies en wat kun je er tegen doen? Check het snel.

Lees meer...
30 augustus 2022
Wat is de Keto griep? 5 tips om de symptomen tegen te gaan

Je hebt hoofdpijn, spierpijn en voelt je moe, misselijk en prikkelbaar. Ga je gezond eten krijg je dit op je bord! Waarschijnlijk heb je de keto griep!

Lees meer...
23 augustus 2022
Gezond afvallen na je vakantie? 5 tips!

Heb jij ook last van die extra vakantiekilo’s? Lees hier onze tips om op een gezonde manier de kilo’s weer kwijt te raken!

Lees meer...
6 juli 2022
Koolhydraatarm Dieet bijwerkingen. Hoe los je dit op? 14 tips om je beter te voelen.

Wat zijn de bijwerkingen van een koolhydraatarm dieet? Hoe los je dit op? Nu 14 tips om je direct beter te voelen.

Lees meer...
15 mei 2022
Glutenvrij eten of niet? 8 vragen over gluten beantwoord!

Glutenvrij eten is de trend van het moment. Maar waarom? Wat zijn gluten? Waar zit het in? Hoe kun je ziek worden van gluten? Dat en meer lees je hier!

Lees meer...
9 maart 2022
Vegetarisch eten: een recept voor een gezond leven? 10 vragen beantwoord.

Een vegetarisch voedingspatroon, wat is het? Wat zijn de voordelen en wat de nadelen? Waar moet je aan denken als je vegetarisch eet? 10 vragen beantwoord!

Lees meer...
20 januari 2022
Blue Monday

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Wij geven 10 tips om deze dag goed door te komen en wat je dus wel, maar vooral ook niet moet doen!

Lees meer...
30 december 2021
Immuunsysteem versterken, 5 manieren om dit te doen.

Wat is je immuunsysteem? Kun je het testen? En hoe kun je je immuunsysteem versterken? Wij geven je 5 tips om dit aan te pakken!

Lees meer...
13 december 2021
Futloos en moe gevoel? 3 tips om weer energie te krijgen.

Iedereen is weleens moe. Maar wat doe je als je je altijd futloos en moe voelt? Wat zijn de oorzaken? En hoe kun je je weer fit voelen? Lees hier onze 3 tips!

Lees meer...
24 november 2021
Opgeblazen buik verhelpen? 8 tips hoe je dit doet.

Ken je dat gevoel? Na het eten lijkt het of je buik gaat ontploffen. Maar zoveel had je toch niet gegeten? Hoe ontstaat zo’n opgeblazen buik? En wat doe je eraan?

Lees meer...
20 september 2021
Hoe belangrijk is ons bioritme?

Mensen hebben een bioritme, maar wat is dit nu eigenlijk? Wat gebeurt er als dit bioritme verstoord raakt? En hoe kun je het herstellen? Dat lees je hier!

Lees meer...
29 augustus 2021
Is intermittent fasting gezond voor een mens?

Intermittent fasting betekent dat je een bepaalde periode bewust niet eet. Is dit gezond voor een mens? En hoe pak je dit aan? Dat lees je in dit blogartikel.

Lees meer...
Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram