Voedingsmiddelen

Alles over voedingsmiddelen. Wat is optimale voeding en wat juist niet? Hoe kun je bepaalde voedingsmiddelen het beste bewaren? Dit en nog veel meer informatie vind je hier.

22 januari 2024
Seizoensgroenten Februari Lijst

Vind hier onze complete lijst van seizoensgroenten die typisch passen in de maand februari, met als bonus een heerlijk voorbeeldrecept!

Lees meer...
22 januari 2024
Seizoensgroenten Januari Lijst

Vind hier onze complete lijst van seizoensgroenten die typisch passen in de maand januari, met als bonus een heerlijk voorbeeldrecept!

Lees meer...
13 december 2023
Seizoensgroenten December Lijst

Vind hier onze complete lijst van seizoensgroenten die typisch passen in de decembermaand, met als bonus een heerlijk voorbeeldrecept!

Lees meer...
9 december 2023
Is Orthomoleculaire Voeding De Sleutel tot Het Voorkomen van Chronische Ziekten?

Wat is orthomoleculaire voeding? Welke chronische ziekten kun jij hiermee bestrijden of voorkomen? Kijk snel hier of dit ook jou kan helpen

Lees meer...
28 oktober 2023
Seizoensgroenten November Lijst

Welke seizoensgroenten eet je in November? Check hier de complete lijst voor de beste groenten in de maand November!

Lees meer...
22 september 2023
Seizoensgroenten Oktober Lijst

Welke seizoensgroenten eet je in oktober? Waar moet je op letten? Check hier de complete lijst voor de beste groenten in de maand oktober!

Lees meer...
21 juni 2023
Orthomoleculaire voeding en recepten

Wat is orthomoleculaire voeding en hoe draagt het bij aan je gezondheid? Wil jij je beter voelen door lekker te eten? Kijk dan snel hier

Lees meer...
8 juni 2023
Kombucha maken of kopen – wat kies jij?

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar kombucha? Maar weet je niet precies wat het is, waar je het kunt kopen of hoe je het zelf maakt? Hier vind je alle antwoorden

Lees meer...
5 juni 2023
Een gezond weekmenu binnen 1 minuut

Stel je voor dat je de vraag “Wat eten we vandaag?” binnen 1 minuut kunt beantwoorden. En niet alleen vandaag, maar ook de rest van de week. Hier zie je hoe…

Lees meer...
3 mei 2023
Gezonde vetten eten? Check deze top 10 lijst

Je hoort vaak dat vetten slecht zijn. Maar wist je dat de meeste vetten onmisbaar zijn voor een gezond lichaam? Check hier onze top 10 lijst van gezonde vette producten.

Lees meer...
22 maart 2023
Ei vervangen in jouw recept doe je zo – 5 tips

Wat als je allergisch bent voor eieren, veganist bent of gewoon geen eieren in huis hebt? Wij delen 5 tips hoe je ei kunt vervangen in jouw recepten.

Lees meer...
14 maart 2023
Koolhydraatbeperkt Weekmenu met gratis recepten

Een gezonde levensstijl begint bij gezond eten. Een koolhydraatbeperkt weekmenu kan daarbij helpen. Hoe dat precies zit, lees je hier

Lees meer...
6 maart 2023
Top 20 Glycemische index lijst – voedingsmiddelen met hoge en lage index

Op zoek naar voedingsmiddelen met een lage glycemische index? Check onze top 20 voedingsmiddelen met hoge en lage glycemische index. Incl. gratis recepten!

Lees meer...
3 maart 2023
Het belang van vezels in een koolhydraatarm dieet

Vezels spelen een belangrijke rol in ons dieet en zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van vezels in een koolhydraatarm dieet.

Lees meer...
1 maart 2023
Vezelrijk eten: de top 20 van vezelrijk voedsel

Vezelrijk eten is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Maar wat is nu het meest vezelrijke voedsel? Check hier onze top 20!

Lees meer...
28 februari 2023
Koolhydraatarm dieet weekmenu

Op zoek naar een koolhydraatarm dieet weekmenu? Wil jij je gezondheid verbeteren, afvallen en meer energie krijgen? Lees dan snel verder…

Lees meer...
9 februari 2023
De 5 voordelen van kokosolie

Kokosolie is heel geschikt om in te bakken en te braden. Een goede kokosolie kan zelfs je gezondheid ondersteunen. Hoe dit werkt? Lees snel verder!

Lees meer...
7 februari 2023
5 Tips voor snel afvallen, en 5 dingen die je absoluut niet moet doen

Hoe val je snel af zonder je gezondheid te schaden? Lees hier tips wat je kan helpen om gezond af te vallen, maar ook wat je vooral niet moet doen.

Lees meer...
1 februari 2023
Wat is Ghee en waarom is het zo gezond? 5 voordelen op een rij

Wat is Ghee, waarom is het zo gezond en kun je dit ook eten als je lactose intolerant bent? Wij geven je de 5 grootste voordelen op een rij

Lees meer...
17 januari 2023
Omega 3 Visolie, waarom je geen vetzuren tekort wilt hebben

Omega 3 vetzuren zijn heel goed voor je. Dat is iets wat je vaak hoort. Veel mensen slikken daarom omega 3 supplementen. Maar weet je eigenlijk wel waarom? Wat zijn omega 3 vetzuren? Wat doen ze voor je lichaam? En welke soorten voeding zijn bronnen van Omega 3? Kun je te veel binnenkrijgen of een tekort hebben? Dat lees je hier!

Lees meer...
5 januari 2023
Hoeveel koolhydraten per dag om af te vallen?

Hoeveel koolhydraten mag je per dag eten om af te vallen? Koolhydraatarm eten om af te vallen. Het lijkt bij iedereen succesvol, dus dat wil jij ook! Maar hoe werkt dat nu precies? Dat lees je hier

Lees meer...
2 november 2022
Is koolhydraatarm brood gezond?

Er is steeds meer vraag naar koolhydraatarm brood. Wat is het? En is het wel zo gezond? Waar kun je het kopen en kun je het zelf bakken? Dat lees je hier!

Lees meer...
27 september 2022
Wat is insuline resistentie, wat zijn de symptomen en hoe kom je er van af? 5 tips!

Ziet er verleidelijk uit hè, van die suikerzoete lippen… Suiker wordt vaak gezien als de nr 1 reden van insuline resistentie. Maar is dat ook zo? Wat is insuline resistentie nu precies en wat kun je er tegen doen? Check het snel.

Lees meer...
6 juli 2022
Koolhydraatarm Dieet bijwerkingen. Hoe los je dit op? 14 tips om je beter te voelen.

Wat zijn de bijwerkingen van een koolhydraatarm dieet? Hoe los je dit op? Nu 14 tips om je direct beter te voelen.

Lees meer...
26 juni 2022
9 Koolhydraatarme recepten, tips en boodschappenlijst.

Koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch en diner. Probeer nu gratis onze KHA recepten. Voel je beter, fitter en energieker door lekker te eten.

Lees meer...
20 juni 2022
Koolhydraatarm dieet: gezond?

Lees hier alles over koolhydraten en een koolhydraat arm dieet!

Lees meer...
6 juni 2022
Is gefermenteerde voeding gezond? 5 vragen beantwoord!

Elke dag gebruiken we gefermenteerde producten. Wat betekent fermenteren en wat doet het in je lijf? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over fermenteren!

Lees meer...
5 juni 2022
Zijn er alternatieven voor melkproducten?

In veel recepten worden melk of melkproducten gebruikt. Kun je deze vervangen door lactose en caseïne vrije alternatieven? Zo ja, wat dan? Dat leggen we uit!

Lees meer...
9 februari 2022
Wat zijn peulvruchten en zijn ze gezond?

Peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel van de voeding van veel mensen. Ze worden als gezond beschouwd. Is dit terecht? Lees snel verder!

Lees meer...
21 november 2021
Welke voedingsmiddelen kun je beter laten staan?

Sommige voedingsmiddelen kun je onbeperkt eten. Andere voedingsmiddelen kun je beter mijden, of in ieder geval beperken. Wat en waarom lees je hier!

Lees meer...
21 november 2021
OERsterk richtlijnen

De recepten van Menuut sluiten aan bij de OERsterk leefstijl. Lees in dit blogartikel de richtlijnen van deze OERsterk leefstijl!

Lees meer...
21 november 2021
Soft Paleo

OERsterk versus Paleo. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? En wat bedoelen we met Soft Paleo? Dat bespreken we in dit blogartikel!

Lees meer...
7 november 2021
Melk is voor kalfjes!

‘Melk is goed voor elk’ luidt een bekend spreekwoord, maar is dat wel zo? Is koemelk wel zo goed voor mensen als altijd is beweert? Dat gaan we eens bekijken!

Lees meer...
12 september 2021
Hoe bewaar je verse groenten en fruit?

Hoe hou je verse groente en fruit het langst vers? Wat bewaar je in de koelkast en wat niet? Welke soorten kun je bij elkaar bewaren? Dat lees je hier!

Lees meer...
29 augustus 2021
Hoe bewaar je verse kruiden?

Ken je dat? Je hebt verse kruiden gekocht, maar hebt niet alles nodig. Maar hoe bewaar je ze nu het best? Dat lees je hier!

Lees meer...
29 augustus 2021
Is gember wortel gezond? 5 vragen beantwoord

Is gember gezond? Kun je zelf gember thee maken? Zit er verschil tussen gember wortel en poeder? En hoe kun je dit nu het beste bewaren?

Lees meer...
29 augustus 2021
Is kurkuma gezond?

Kurkuma wordt gezien als een gezond kruid. Maar wat is kurkuma? En wat doet kurkuma in het lichaam? Hoe kun je het gebruiken? Lees verder voor de antwoorden!

Lees meer...
Copyright 2022 Menuut. Alle rechten voorbehouden.
Menuut Whatspp chat
Verstuur via Whatsapp
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram